Toplam Mini Forum: 3 - Toplam Mini Forum Yanıt: 1
Mesaj yazabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
3. aritmistick

Merhabalar, küçük sahnelerde kulaklık preamfisiyle monitör olarak kullanmayı düşünüyorum uygun mudur?

Bu Yorum Doğru Mu?

Evet : 5        Hayır : 0

2. burakbegde

İyi bir müzik dinliyicisiyim ve amatör bir müzisyenim. Uzun zamandır iyi bir kulaklık arıyorum, ki bu kulaklık ile ağırlıklı ile müzik dinleyeceğim. Teknik olarak bayaa farklılar ama sizce se215 ile se535 veya westone 4r arasındaki farkı anlayabilir miyim ? Sizce benim gibi bir kullanıcı için iyi bir yatırım mı olur yoksa sokağa atılan para mı ?

Bu Yorum Doğru Mu?

Evet : 2        Hayır : 10

H. B.

se535 ve westone 4r, bu kulaklıktan fersah fersah yukarıdadır. 535'te 3, 4r'da ise adından anlaşılabileceği üzere 4 adet balanced armature sürücü var. 215 ise gariban 1 tane dinamik ile idare ediyor :) Dediğiniz kulaklıklar ile bunun arasındaki farkı anlayamamak için çok kötü bir müzik kulağına sahip olmak lazım. Uzun lafın kısası, dediğiniz kulaklıklar adeta cennetten çıkma ama herkes dört haneli fiyatı olan kulaklık alamaz. SE215'de kendi fiyatında çok iyi zaten. Yurtdışında "ben yeterli, kaliteli bas ve sıcak mid istiyorum ve 100 dolar altında olsun" derseniz, bütün forumlarda bu tavsiye edilir. Headman'in RE 0 modelindeki gibi tiz istiyorsanız, onu almanızı tavsiye ederim. Kadın vokallerde falan o daha iyi...

1. H. B.

Shure' un geleneksel sıcak mid karakterli sesinin (sound signature) biraz daha genel dinleyici piyasasına uyarlanmış hali. Yani bas, güç olarak (kalite veya netlik değil, güç.) se315 ve se425' e göre daha belirgin. Eğer dinlediğiniz şarkıda mid karakteri doğal olarak yüksekse,örneğin ciddi ölçüde distortion'lu gitar varsa,ses biraz çamurlu çıkabilir çünkü bu kulaklıklar mid'i ciddi ölçüde ön plana getiriyor. Iron Maiden veya Metallica ayarında müziği çok net duyarsınız, ama suffocation dinliyorsanız gitarların tonunu beğenmeyebilirsiniz. Bas yeterli miktarda var, fakat ilk başta hiç yok gibi gelebilir. Mid karakteri o kadar baskın yani... Tizlerle aram iyi olmadığı için objektif konuşamam, ama çok belirgin değiller. Burada en büyük etkenlerden birisi de kulaklık başlıkları. Köpükler basları biraz öldürüyor, ama daha sıcak ton sağlıyor. Grey flex' ler de midleri örtüyor, ama bas ve tiz artıyor (köpükler flat, flex' ler de V eq gibi düşünün). Bu model her ne kadar büyük abileri gibi balanced armature' ün aksine dinamik sürücüye sahip olsa da, bir adet enstrümanı monitör etmek için de kullanılabilir. Pro. olarak, birden çok enstrümanın bağlı olduğu bir kaynağa bağlarsanız hayalkırıklığına uğrarsınız. Burn-in sürecinden çok az faydalanan bir kulaklık bu arada. Bir sennheiser veya monster turbine, 50 saatlik burn-in' den sonra bambaşka olurken, bunlar pek değişmiyor. İşçilik tek kelimeyle mükemmel, kevlar içeren kaç standart kablo var bilmiyorum, fakat Shure gerçekten bu fiyat aralığında malzeme kalitesi olarak kendini aşmış. Özetle; ''ağır'' metalciler veya rock havası taşıyan elektronik sevenler sevmeyebilir, ama geri kalan her tür için gayet uygun. Dediğim gibi, bas seviyorsanız, grey flex' leri takarsınız olur biter. *Hardcore, jazz, death, thrash ve alt. metal, hip-hop (modern ve 90' lar) hard rock, akustik, elektronik, indie ve alt. rock ile test ettim.

Bu Yorum Doğru Mu?

Evet : 29        Hayır : 3